LEPO 1.

Ensimmäinen päivä.

Tätä on odotettu. Että pääsee siivoamaan sorkkaraudan kanssa. Ensimmäinen päivä on ainutlaatuinen, silloin on kurkattava vähän sinne sun tänne. Löytyykö tuolta lautalattia alta, mitä on tuon seinän takana, missä kunnossa mahtavat olla hirret… 80-luvun alussa tehty, ylimääräinen, suihkukoppi huokuu ajan tuoksuja. Semmoisesta on päästävä heti eroon. Vähän lattiaa pois sieltä, seinästä alas muovitapetti. Vessareissulla tulee mieleen että kurkkaanpa salin muovimaton alle. Lastulevy. Lähteekö vaivattomasti… Kun on saanut nakerrettua sorkkaraudan mentävän kolon, ei voi enää lopettaa. Kaikki tuo inhotus on saatava ulos. Silmiä kirvelee, yskittää. Ei ole mitään uudet standardit täyttävää kamaa. Eikä, tietenkään, ole hengityssuojaimia mukana. Tulinhan näin aluksi vain aistimaan. Mutta kun nyt aloitin…

Ja kun vauhtiin pääsee, ei malta oikein lopettaa. Ei edes talossa, jonka nimi on Lepola.

Pätkä seinää alas ja sitten vielä vähän sitä muovitapettia. Tuon vielä tuosta kun repäisen, niin päivä saa olla siinä. Tiukka ote muoviriekaleesta ja, huis, aivan kevyesti käsi heilahtaa. Tömäytän, kevyesti edelleen, rystyset vesiputkeen ja TSIRP. Putki äännähtää, pihahtaa päälle, psssssst. Sitten ollaankin suihkutilalle luontevassa hetkessä. Vettä suihkuaa. Lämmintä. Mutta putken mutkasta. Aikamoinen ampaisu kellariin. Pääsulku löytyy säkkipimeässä kellarissa. Osun kerralla oikeaan huoneeseen ja saan vedentulon lakkaamaan.

Soitan talon vakioputkimiehelle (kaikkea hyödyllistä infoa sain edelliseltä omistajalta, siististi kansioon lajiteltuna). “Emmä kyllä viitti lähtee”. Mitäpä sitä, pääuutiset menossa ja ulkona pakkasta 20. Kuka sitä sillon. Kääntyilköön soffalla vaan jatkossakin. Hoidin ensiavun itse ja sain toisen firman paikalle 36 tuntia tapahtuneen jälkeen. Huone on nyt riisuttu hauraista putkista ja riehuminen voi turvallisesti jatkua.

Näytin miehelleni missä pääsulku sijaitsee. Joku oppi siis jotain tästäkin kokemuksesta.

IMG_6126 IMG_6123

Tagged

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: