1B

Keittiöremontin vaihe 1b on valmis. Eipä vaiskaan. Siellä on ne listat, silikonit ja sensemmoiset laittamatta. Liesikään ei paikalleen liikahda ennen rakkaan sähköteknikon lomaa. Sen mukaan sitten niitä maustehyllyjä ja sen semmoista. Eli 1 c jää odotustilaan. Vakaa aikomus on kuitenkin tällä kertaa listatkin paikoilleen asettaa – ennen talonmyyntiaikeita. Tilannehan vaikuttaa siis vakavalta – vai pitäisikö sanoa vakaalta. Eikö tätä myydäkään kahden vuoden päästä?

Huomaan, toisin kuin edellisessä, että en täällä mieti, meneekö tällainen kaupaksi/ostaako tällä tavalla remontoitua ikinä kukaan.

Siis keittiö ensin. Oman maun mukaan (ja varojen).

Keittiön viereinen, ylimääräinen, suihkukoppi on siis puoliksi uuteen asuun saatettu. Lattiaan halusin maalatun tasoitteen. Vedeneristys tuli nyt kuitenkin tehtyä ihan ensisijassa, ja näin jäi maalattu tasoite haaveeksi vain. Tai. Voihan sen laittaa, mutta eivät anna takuuta tasoitteiden tahi maalien valmistajat, koska vedeneristys. Maalipinta toisi lattiaan toisen eristyspinnan, ja näin väliinjäävä tasoite ei hengitä mihinkään suuntaan. Tämä on ongelma siis siinä vaiheessa, jos tasoitepintaan pääsee kosteutta. Ei siinä mitään katastrofia. Alkaapa vaan kostuessaan nostaa maalia pinnasta irti. Sehän on hyvä, tulee hiki välistä pois.  Aina voi maalata uudestaan. Nielin kuitenkin vakaumukseni laattain vastustajana ja päätin mennä epämukavaa kohti. Vammalan Väriaitassa (joka palveluiloisen henkilökunnan johdosta ihan parasta mitä tämän alan liikkeissä nähty) päädyin sitten kyselemään rikkinäisten laattojen perään. Otin mukaani neljä pakettia kuljetuksessa kärsineitä laattoja, voidakseni antaa rikkinäisellekin mahdollisuuden (olin päättänyt, että jos laatoitukseen on lähdettävä, niin vasaroinnin kautta käy lattiaani laattain tie). Nyt todella kohtasivat kysyntä ja tarjonta! Värillä ei ollut väliä, kunhan oli harmaata ja harmaata.

Sitten se lastulevy. Inhokkini, ihastukseni. Vanha lastulevy, myrkkyliimoin kyllästetty saa lähteä! Mutta, OSB! Kaunis, kaunis ja kestävä. Levyn valmistuksessa ei käytetä formaldehydiä, joten levy on ympäristöystävällinen. Ja hinta hivelee vähärahaisen mieltä.  Siitäpä tehdä päräytin tiskipöydän. Kylkiin lakkakittiä ja pintaan erikoislakkaa, useita kerroksia. Kaunis on, lämmin. Pöytätason hinnaksi tuli alta 10€ – vähäisine lakkoineen ja kitteineen kustannus kutakuinkin kympin luokkaa.

Kopperon hinnaksi tuli vähän yli 400 € (lattia-alusteet ja -päällysteet, hana, allas, tiskipöydän taso, hyllyt, astianpesukone, seinien tasoitteet ja maalit)!

Niin. Astianpesukoneneitsyys on mennyt. Löytö tehty osoitteessa tori.fi – ja koneessa vuosi takuuta jäljellä.

Seuraavassa vaiheessa mennään läpi seinän, kaadetaan komeroa ja lähdetään karmit kaulassa. Pikkueteiseen avautuvat kaapit käännetään keittiöön säilytystilaa tuomaan. Lisäneliöitäkin pari riehumalla saadaan.

Homma on jo hyvässä vauhdissa.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: